topphos - timac agro romania

Despre topphos

Josemaria-Garcia-MinaTop-Phos este o nouă moleculă care conține fosfat. Acesta nu este un fosfat amestecat cu o moleculă pentru a crește activitatea fosfatului. Este in principal o noua molecula unde avem fosfor complexat prin legarea moleculei organice de o punte calcica.

Targetul Top-Phos-ului în agricultură este în principal Acela de a rezolva o problemă foarte mare pe care o avem în teren, care vine de la precipitarea fosfatului, fosfatul curent, fosfatul normal, în sol prin formarea de compusi care nu sunt solubili în apă. De aceea, trebuie să lucram pentru a crește
această eficiență, pentru a îmbunătăți eficiența îngrășămintelor.

În soluri acide, de exemplu, avem prezența de fier și aluminiu precum și argile în sol, care pot reacționa cu fosfatul formând fosfat de fier, fosfat de aluminiu sau absorbției fosfatului in argile, iar în acest fel, avem o scădere in disponibilitatea fosfatului pentru plante.

Dimpotrivă, în soluri calcaroase avem un alt mecanism pentru că avem prezența calciului și pH-ului care este destul de alcalin și în aceste condiții avem reacția dintre fosfat si calciu și formează fosfați de calciu, care nu sunt solubili și nu sunt disponibili pentru plante.

Când lucram cu fosfat normal, avem în jur de 30% eficienta. Dar, când avem Top-Phos datorita inovatiei, ca urmare a acestei imbunatatiri a fosfatului, avem o eficiență care poate atinge aproximativ 90% și avem de asemenea o perioadă de timp, o perioadă de timp de activitate, care este mai lunga decât în cazul unui fosfat normal.

Josemaria Garcia Mina, Deputy Director of R&D


jean-claude-yvinÎnainte de lansarea Top-Phos în Europa, ne-am creat o adevarata retea de colaborare cu diferiti oameni de stiinta din întreaga Europă, cu diferite țări: Italia, Spania, Elveția, Germania și Franța.

În 2011, ne-am angajat la o colaborare cu un om de stiinta foarte bine cunoscut în piata ingrasamintelor cu fosfor, care este dr. Socrate Sinage în Agroscope Changins în Elveția și am obținut rezultate foarte, foarte interesante din punct de vedere al biomasei și în ceea ce privește creșterea sistemelor de înrădăcinare pe semințe de grâu și de rapiță.

În ceea ce privește studiile de teren, ne-am angajat, de asemenea, la o mulțime de colaborari și o mulțime de studii în Europa și aș dori să vă spun un exemplu realizat în Toulouse cu Școala de Agronomie din Purpan, am lucrat pe porumb și am lucrat pe fertilizare NPK Top-Phos față de fertilizare normală și am obtinut rezultate foarte interesante, am obtinut cu 1,3 tone mai mult din punct de vedere al biomasei de porumb siloz.

Cu toate aceste rezultate științifice, cu toate aceste rezultate agronomice, suntem foarte încrezători ca Top-Phos va aduce agricultorilor europeni o multime de beneficii.

Jean-Claude YVIN, Director of R&D